TE Core - Maila bokningar från nya klienten (kalender och listor)

Du har möjlighet att nå utvalda personer med information om nya eller ändrade bokningar via mail.

För enstaka bokningar kan du högerklicka på en bokning, välja e-post, göra eventuella justeringar på vem du vill skicka till samt även beskriva övrig information runt din bokning.

Har du fler bokningar du vill meddela via mail är det bättre att använda bokningslistan. Se till att du har en vy där bokningslistan är vald

Välj kugghjulet till uppe till vänster för att få fram sökinställningar. Nu har du lite varianter som du kan ställa in beroende på vilka bokningar du söker. I övrigt använder du valdalistan för att reglera din sökning. I vårt exempel 7C.

• Vid grön pil går det att söka på olika sätt - vi rekommenderar att du ställer in datum här. Ett intervall skulle kunna vara 180310-180504.
  • Vid övriga svarta pilar kan du ställa olika saker - vilka ter sig självklart.
  • Vid röd pil ställer du medlemmarna i din sökning i förhållandet till objektet du vald. Här är det lite beroende på hur du organiserat din data av vad du får ut beroende på inställning.
  • Obs För grupp måste diskuteras
    • Exkludera ger dig exakt bokningarna för det du söker. Inga andra bokningar kommer upp. medlemskap uppåt
    • Inkludera ger dig även medlemmarna
    • Förhinder ger dig alla bokningar där någon individ i ditt sökbegrepp finns
    • Medlem ger dig också exakt vad du frågar se exkludera
  • MEN - söker du från andra hållet dvs. du tar exempelvis en elev och söker så ger
    • Exkludera elev samt det grupper och klasser som eleven är med i.
    • Inkludera ger samma resultat
    • Förhinder ger dig alla bokningar där någon individ i ditt sökbegrepp finns
    • Medlem ger dig exakt vad du frågar efter