TE Core - Skapa och ändra objekt i nya klienten

Det kan finnas anledningar att skapa nya objekt(krävs särskild behörighet) på skolan. Det kan vara en lokal, en grupp e.dyl. Det händer kanske oftare att du behöver ändra ett dokument.

Skapa ett nytt objekt - exempelvis lokal

• Markera Lokal och högerklicka - Välj Ny lokal

• Ext. id syns inte för alla - behöver inte fyllas i då programmet ordnar detta själv.

• Fyll i Sals id - följ skolans modell för namngivning
  • Unikt id - Här bör man märka på ett sätt som gör att det syns vilken skola lokalen hör till - följ skolans modell för namngivning
  • Namn
  • Skola
  • Se till att det är rätt organisation
  • Spara

Ändra ett objekt

• Av okänd anledning har man fått fel ämne på en grupp - Tänk på att det kan vara ett fel i integrationen - Vi ska dock bara visa hur man ändrar och då gör du enligt följande.
  • Markera Grupp och sök upp aktuell grupp och ta över den till valdalistan

• Högerklicka och välj Ändra objekt