TE Core - Ställa in rätt läsår, rätt skola etc. i objektlistan

Det är en nödvändighet att du lär dig att hantera inställning av exempelvis aktuellt läsår. Redan i april/maj kommer du att lägga schema för hösten(vilket innebär att du måste hantera flera läsår. Det finns även lägen där du som schemaläggare kan ha rättigheter till flera skolors lokaler. Det underlättar mycket om du kan filtrera fram aktuell skola.

Det är viktigt att påminna om att inställningen måste göras varje gång du loggar in.

Inställningen görs för varje aktuell objekttyp exempelvis klass, grupp etc.

Så här ställer du in rätt läsår för klass.

Börja med att välja objekttypen klass – gå sedan till kugghjulet till vänster och stega dig fram.

Så fort du har en inställning på en objekttyp så färgas kugghjulet gult.

Observera att du måste göra inställningen varje gång du loggar in.