Hur dubbelbokar jag objekt i TimeEdit?

Kort info om våra kunskapsartiklar: Våra kunskapsartiklar vänder sig till dig som är kund hos oss på TimeEdit och använder våra produkter. Våra artiklar är levande vilket innebär att de uppdateras i samband med att systemet uppdateras.

Hur dubbelbokar jag objekt i TimeEdit?

Det finns tillfällen då du avsiktligt behöver dubbelboka ett eller flera objekt.
Med dubbelbokning menas att ett objekt, exempelvis en lärare eller en lokal bokas in flera gånger på samma tid.

Steg1
Vi skapar en ny bokning, för att skapa en bokning se artikel om hur man skapar en bokning här
Vi går sedan till valdalistan och ställer oss på den typ som stämmer in på det objekt som vi vill dubbelboka. Vi Markerar sedan objektet genom att klicka med muspekaren.

Som vi nu kan se i vårt bildexempel nedan så har vi ställt oss på typen "lokal" och sedan klickat på lokal "test3" som är det objekt som är med i bokningen.

Steg 2
Vi högerklickar nu på objektet "Test3" och väljer "tillåt dubbelbokning"

Steg 4
Objektet tillåter nu dubbelbokning och du kan boka in samma objekt på en tid där objektet redan är bokat.

Notis: Att tillåta dubbelbokning är en systeminställning och kan ställas in per typ av objekt. Det kan alltså vara tillåtet att dubbelboka en lärare men inte en lokal. Om "tillåt dubbelbokning" inte visas kan det bero på att regelverket inte tillåter dubbelbokning.