TE Core-Dubbelboka i TimeEdit

Dubbelboka i TimeEdit

Det finns tillfällen då du avsiktligt behöver dubbelboka ett eller flera objekt.
Med dubbelbokning menas att ett objekt, exempelvis en lärare eller en lokal bokas in flera gånger på samma tid.

Hur dubbelbokad jag ett objekt?

Steg1

Vi markerar den bokning vi vill dubbelboka.
Vi går sedan till valdalistan och ställer oss på den typ som stämmer in på det objekt som vi vill dubbelboka. Vi Markerar sedan objektet genom att klicka med muspekaren.

Som vi nu kan se i vårt bildexempel nedan så har vi ställt oss på typen "lokal" och sedan klickat på lokal "test3" som är det objekt som är med i bokningen.

Steg 2

Vi högerklickar nu på objektet "Test3" och väljer "tillåt dubbelbokning"

Steg 4

Objektet tillåter nu dubbelbokning och fler kan boka in samma objekt på just den tiden

Notis: Att tillåta dubbelbokning är en systeminställning och kan ställas in per typ av objekt. Det kan alltså vara tillåtet att dubbelboka en lärare men inte en lokal. Om "tillåt dubbelbokning" inte visas kan det bero på att regelverket inte tillåter dubbelbokning.