TE Core-Inaktivera objekt

Kort info om våra kunskapsartiklar: Våra kunskapsartiklar vänder sig till dig som är kund hos oss på TimeEdit och använder våra produkter. Våra artiklar är levande vilket innebär att de uppdateras i samband med att systemet uppdateras.

Inaktivera objekt
Om en lärare har slutat eller om en kurs inte längre ges är det bra att rensa i listorna i TimeEdit. Du kan då inaktivera objektet för att slippa få upp det i dina sökresultat.

Gör så här för att inaktivera ett objekt:

Steg 1

Ställ dig i Valdalistan och markera den typ som innehåller det objekt du önskar inaktivera.

I vårt exempel skall vi inaktivera en Lärare och vi markerar då typen Lärare i Valdalistan. Nu visas alla tillgängliga lärare i Objektlistan.

Steg 2

I Objektlistan högerklickar vi på den lärare vi vill inaktivera och i menyn väljer vi "Ändra objekt".

Steg 3

I rutan som visas på skärmen finns en liten ruta till vänster som heter "Aktiv".

Vi bockar ur den rutan och väljer sedan "Spara". Objektet är nu inaktiverat och kommer inte längre att dyka upp i dina listor. Så länge objektet är inaktivt kan du inte heller boka det.

Notis: Även om ett objekt är inaktiverat finns de gamla bokningarna kvar i ditt schema, dessa försvinner alltså inte.