TE Core - Tidsbegränsade medlemsskap i TimeEdit

Tidsbegränsade medlemsskap

Tidsbegränsade medlemsskap innebär att man kan ange mellan vilka datum en students medlemsskap i en grupp eller en elevs medlemsskap i en grupp eller klass skall vara giltiga.

För närvarande måste dessa datum importeras med TimeEdits API.

Tidsbegränsade medlemskap i kalendern

I samband med att tidsbegränsade medlemskap börjat användas har en väldigt naturlig fråga dykt upp ett par gånger: hur fungerar det i kalendern? När ser jag en medlems bokningar och inte?

Regeln är enkel: en medlems bokningar visas om den är medlem under någon del av den synliga tidsperioden. Det räcker alltså med att medlemskapet inkluderar en dag i kalenderns synliga tidsperiod för att medlemmens bokningar ska visas i hela kalendern. Så snart den synliga perioden inte innefattar någon dag av medlemskapet slutar bokningarna att visas.