Använd nya funktionen 'Tidsslottar' och öka beläggningsgraden på era grupprum

Använd nya funktionen 'Tidsslottar' och öka beläggningsgraden på grupprum

Står grupprummen tomma alltför ofta? En kvarts lucka här eller där, udda tid eller udda längd på bokningen - det är ingenting en student tänker på när hen bokar men som på det stora hela leder till outnyttjade grupprum.

Vi har sett detta problem många gånger och har länge velat hjälpa till. Därför vi har tagit fram 'Tidsslottar' - ett nytt sätt för dig, som bokningsansvarig, att ha kontroll över hur rummen får bokas.

Vad är Tidsslottar?

Tidsslottar är regler för hur lokaler kan bokas. De fungerar som ett alternativ till befintliga Standardregler och ger dig detaljerad kontroll på när en bokning får ske och hur lång den får vara.

Med tidsslottar kan du:

1. Bestämma exakt när bokningar får genomföras så som kvart över hel timme till hel timme.
  2. Bestämma exakt längd på bokningen så som 55 min, 1 eller 2 timmar.
  3. Variera ovanstående över dygnet, tillåt exempelvis bokningar på 1 timma på förmiddagen men 2 eller 3 timmar på eftermiddagen.
  4. Variera ovanstående beroende på veckodag, tillåt exempelvis bokningar på 1 timma på vardagarna men 4 timmar på helgen.

Så använder du Tidsslottar

Som administrator i TimeEdit har du full flexibilitet att ställa in tidsslottarna precis så som du vill ha dem och anpassa dem till just din organisation.

OBS! Är dina inställningar för tidsslottar gråmarkerade och du kan inte editera dem? Kontakta din kontaktperson på TimeEdit så hjälper vi dig med att sätta upp tidsslottarna.

Gör så här:

Steg 1: Öppna inställningar för tidsslottar i Javaklienten

• I Javaklienten, gå till File -> System -> Time Rules -> Details -> Time slots.

Steg 2: Välj veckodag(ar)

• Välj 'Weekday selection' -> 'Add weekday selection' för att välja veckodagar.

• Kryssa i de veckodagar tidsslottarna ska gälla för.

Steg 3: Välj tidsslottar

• Ange start- och sluttid för en tidsslot och tryck på plusknappen.

• Du bör nu se din tidssslot i listan nedan. Om du ångrar dig kan du alltid markera tidsslotten i listan och trycka på minusknappen.

Tips! Du kan lägga till fler slottar på samma gång! Skriv fler start- och sluttider efter varandra separerat med kolon. Ex: 9.00-9.55, 10.00-10.55, 11.00-11.55, 13.00-14.55.

Steg 4: Spara dina inställningar

Spara dina inställningar genom att klicka på checkikonen längst upp till höger. Ångrar du dig kan du alltid klicka på kryssikonen för att börja om.

Steg 5: Se dina slottar i TE Viewer

Dina tidsslottar syns nu i TE Viewer. Du har exakt kontroll på hur rummen får bokas och kan se till att de utnyttjas mer effektivt.

Exempel på olika bokningstider på för- och eftermiddag. På förmiddagen bokas rummen 55 minuter och på eftermiddagen är det 2 timmar som gäller.

Tidsslottar i TE Core

Tidsslottarna finns även i TE Core och fungerar på precis samma sätt som beskrivet ovan.