TE Plan - Gul markering på Planerad tid

Gul markering på Planerad tid

I TE Plan kan det uppstå en gul markering på den tid som finns i kolumn "Planerad" och vi skall nu reda ut vad den betyder.

Den här funktionen passar dig som vill kunna sätta ett eget värde på en rad utan att använda dig av den automatiska summeringen.

Se vårt bildexempel där vi har lagt till Kurs "2LG078 Analys och testmetodik(T3)"  och på raderna under fyllt på med Föreläsning och Seminarium.

Som du nu kan se så har vi satt ett eget värde i PLANERAD och valt siffran 100. Rutan för 100 är gul.

Färgen gul indikerar att kursen "2LG078 Analys och testmetodik(T3)" har 100 timmar att fördela men det har uppstått en diff.

Diffen uppstår i och med att Föreläsning har 70 timmar och Seminarium har 20 timmar planerat och därför blir det en diff på 10 timmar.

Du kan även se att en ny rad har lagt till med Diff Undervisningstyp. Siffran här visar diffens totala tid.

Här kan du nu, precis som i vårt exempel nedan, klicka direkt på siffran 100 och få upp en informationsruta där du enkelt kan se vilken diffen är och vilka tidsposter som överlappar.