Skapa tentamensslott

Kort info om våra kunskapsartiklar: Våra kunskapsartiklar vänder sig till dig som är kund hos oss på TimeEdit och använder våra produkter. Våra artiklar är levande vilket innebär att de uppdateras i samband med att systemet uppdateras.

Skapa tentamensslott

I denna artikel ska vi gå igenom hur du som användare skapar tentamensslottar i TE Exam. En tentamensslott är en tidsslott som du behöver skapa upp för att kunna spärrboka lokaler och boka en tentamen. De kan liknas vid en tidsregel eller ett regelverk.

Steg 1

Gå till ikonen för "Examslots"

Notis: I vårt exempel kan vi se här att det redan finns tentamensslottar upplagda, när du som användare kommer hit första gången så kommer det vara tomt i denna listan.

Steg 2

Klicka sedan på knappen "CREATE EXAM SLOT" som du hittar längst upp i högra hörnet.

Steg 3

Vi får nu upp denna sida och vi skall nu fylla i följande information:

-Namn- Här skriver vi vilket namn vi vill sätta på Tentamensslotten.

-Prep Start Time - Förberedelsetid, detta klockslag talar om från när vi vill att lokalen skall vara bokad.

-Start Time- Den tid då vi bestämmer att tentamen skall starta

-End Time- Den tid då vi vill att tentamen skall sluta

-Post End Time- Detta klockslag talar om när vi vill att bokningen för lokalen skall sluta, exempelvis om man vill ha tid för efterarbete eller iordningställande osv.

Steg 4

Vi fyller som tidigare nämnt i all information om tentamensslotten och klickar på "Save exam slot" längst upp i högra hörnet. Vi döper vårt exempel till "Test 1".

Steg 5

Om våran tentamensslott kunde skapas ordentligt så möts vi av detta meddelandet:

Och vi kan nu även se att vår nya tentamensslott har lagts till i översikten längst ner.