Beställa tentamen

Kort info om våra kunskapsartiklar: Våra kunskapsartiklar vänder sig till dig som är kund hos oss på TimeEdit och använder våra produkter. Våra artiklar är levande vilket innebär att de uppdateras i samband med att systemet uppdateras.

Beställa tentamen

I denna artikel skall vi gå igenom hur du som användare beställer en tentamen i vårt system TE Exam. Vem som har tillgång till att beställa tentor är olika från lärosäte till lärosäte och något man konfigurerar i införandet.

Steg 1

Efter att du har loggat in i TE Exam så går du vidare till ikonen för "Exams", vi visar med en bild nedan.

Steg 2

Vi klickar nu på knappen längst upp till höger vid namn "Create new exam" och sedan på "Create new exam request"

Steg 3

Sektion 1

Nu möts vi av en sida med tre olika sektioner, vi börjar med sektion 1.

-I denna sektion av sidan så fyller du i vilket namn din tentamen skall ha genom att klicka på namnet som i exemplet har det förvalda namnet "Untitled exam".

-I denna sektion fyller du också i hur många studenter som skall delta i din tentamen och hur lång sessionen skall pågå i timmar och minuter.

-Det finns också ett val här där du ställer in ifall det är en vanlig tentamen eller en omtentamen.

Sektion 2

I sektion 2 på denna sidan ställer du in vilka objekt som skall ingå i din tentamen. Typerna finns förvalda i listan som du ser i bilden nedan.

För att välja ett objekt gör du såhär:

1. Du ställer dig på den typ du vill välja

2. I listan under visas då ett urval av valbara obhjekt kopplade till just den typen och vi kan nu välja ett eller fler objekt genom att klicka på dessa.

Notis: Hur många vi kan välja specificeras i listan med:

1X - Endast 1 av denna typ går att välja och du behöver välja minst 1.

1->N - Du behöver välja minst ett objekt men kan välja hur många du vill.

0->N - Du behöver inte välja något objekt men kan välja hur många du vill.

Så i vårt exempel så har vi fyllt i namnet, vi har fyllt i hur många studenter som skall delta, vi har valt hur lång tentamen skall vara  och vi har valt samtliga obligatoriska val vilka vi ser i bilden nedan:

Sektion 3

I den sista sektionen i denna vy så kan du också fylla i ytterliggare information som skall finnas med på din tentamensansökan.

Steg 4

Vi går nu vidare till fliken "scheduling priorities". Det är här vi fyller i när vi vill att vår tentamen skall vara. Vi behöver välja minst ett val för att kunna spara vår ansökan.

Steg 5

Vi klickar nu på "Add new" och ser då att det läggs till ett val nedanför.

Vi kan ändra valet genom att exempelvis klicka på datumet och sedan välja ett annat datum än det som är förvalt.

Samtidigt som du ställer in ditt val så kan du se på högersidan lediga slottar för din tentamen.

Vi visar med en bild hur det kan se ut:

Här kan vi se att det finns en ledig slott för vår tentamen den 7 oktober, vi kan filtrera i denna vyn genom att ställa in val under " Exam slots" och "Room filters".

Steg 6

Vi väljer datum 7e oktober och kan nu välja  "Save exam request"

Steg 7

Vår tentamen är nu synlig under "Pending exam request"