Vecka 21: GDPR är här 24/5-18

2018 års säkraste sommartecken är utan tvekan information om hur företag du har kontakt med arbetar med att efterleva GDPR — EU:s nya dataskyddslagstiftning.

För TimeEdits del har en stor del av arbetet handlat om att bygga verktyg och arbetssätt för att du som kund ska kunna hantera personuppgifter på ett korrekt sätt. Vi har tagit fram ett förfarande — och naturligtvis en utbildning i detta — som hjälper dig att inventera vilka personuppgifter som lagras i din TimeEdit-installation och hur du bör arbeta med dem.

Nya verktyg för GDPR

På verktygssidan får du som administratör i TimeEdit tillgång till två nya funktioner: personuppgiftsrapporter och gallring. Båda funktionerna nås via den nya administrationspanelen som finns i TimeEdit Core om du har behörighet.

Länk till administrationsgränssnittet i TimeEdit Core

Personuppgiftsrapporter hjälper dig att svara på frågor om vilka uppgifter som finns lagrade om en viss person. Rapporten kan både visas på skärmen och laddas ner som kommaseparerad text.

Personuppgiftsrapport

Gallring är den andra stora funktionen: den låter dig helt enkelt ta bort personuppgifter som inte längre behövs.

Gallring av personuppgifter

Vill du veta mer om vårt förfarande för att hjälpa dig som kund efterleva GDPR? Läs mer här!