Release Notes 25/9-18

Kort info om våra release notes: I våra release notes ger vi en översikt över vad som är nytt, förbättrat och fixat tvärs våra produkter. För viss funktionalitet skriver vi mer djupgående kunskapsartiklar och nyheter, vilka ni hittar HÄR. För att hitta till samtliga våra release notes, klicka HÄR.

RELEASE NOTES 25/9-18

I samband med att vi har släppt en ny version av TE Viewer i våra testmiljöer (läs om det nya utseendet HÄR, och den nya bokningssidan HÄR) har vi i den här releasen fokuserat på att förbättra upplevelsen i TE Viewer och TE Plan. Vi har även, genom ett antal förbättringar, ökat prestandan avsevärt i TE Core.

NYHETER

TE VIEWER

• Samlingsschema - Nu är det möjligt att skapa samlingsschema över objekt i TE Viewer, vilket gör det enkelt för dig att få översikt över dina lediga klasser, lärare och lokaler
  • Schemabeläggning direkt i TE Viewer - Nu kan du söka fram schema som summerar på bokningsfält, vilket betyder att du exempelvis kan se hur många studenter som har föreläsning samtidigt i en viss lokal (givet att den informationen finns i bokningarna). För er som arbetar inom skola betyder det att ni kan se hur många elever som har rast samtidigt, eller hur många som planeras att vara i skolmatsalen.
  • Visa mina bokningar - Nu kan du välja att visa samtliga dina bokningar i ett schema. Användbart för att visa både kurstillfällen och grupprumsbokningar samtidigt. Du som administratör kan välja att det här ska visa som default.

TE PLAN

• Rapportera utfall i TE Plan - Sedan tidigare kan du planera in tid i TE Plan och jämföra det med vad som faktiskt är schemalagt. Dessutom kan lärare nu själva rapportera in faktiskt utfall genom att lägga in tiden vid aktiviteten, i utfallskolumnen.

FÖRBÄTTRINGAR

TE PLAN

• När du raderar det sista objektet i en rad så försvinner nu raden automatiskt. Minskar administration och förenklar användningen
  • Tilläggsobjekt får nu en gul bakgrundsfärg för att du lättare ska få översikt över vad som ingår och inte ingår i kursplanen

TE VIEWER

• Söka fram schema - Du kan nu söka fram bokningar baserat på checkbox-status (genom att använda bokningsfält av typen checkbox på bokningarna). Alternativet visas när det finns sökbara checkbox-fält under Kolumner i Schema (gå till Anpassa > Admin > Kolumner i Schema)
  • Vi har förbättrat möjligheterna att dela schema via delbar länk. Du kan nu länka direkt till ett grafiskt schema, och dessutom kan du dela schema i annat språk
  • Möjligheterna för att välja innehåll och datumgränser vid publicering av schema är nu förbättrad
  • Nu kan du summera bokningslängd i timmar, minuter och HH:mm-format

PRESTANDAFÖRBÄTTRINGAR

TE CORE

• Ökat kommunikationskapaciteten för TE Core - har förbättrat kapaciteten och svarstiderna tvärs samtliga operationer i TE Core
  • Åtgärd av serverproblem i samband med timeouter - förhindrar att systemet låser sig, vilket förut kunde hända vid extrema volymer av bokningar
  • Implementering av hämtningar av flera bokningar i en och samma fråga, istället för hämtningar en och en - reducerar svarstid vid hämtning av bokningar med 65%.
  • Optimering av hur TE Core visar bokningsdata - tid för att hämta bokningar har reducerats med upp till 75%
  • Optimering av hur TE Core hanterar ordrar från TE Plan
  • Optimering av hur TE Core hanterar avbokningar - tid för avbokningar reduceras med upp till 80%
  • Optimering av hur TE Core skapar och flytta bokning - tid för att skapa bokningar har reducerats med upp till 55%