2.4 - Hur låser jag ett objekt i Valdalistan?

Kort info om våra kunskapsartiklar: Våra kunskapsartiklar vänder sig till dig som är kund hos oss på TimeEdit och använder våra produkter. Våra artiklar är levande vilket innebär att de uppdateras i samband med att systemet uppdateras.

Låsa ett objekt i valdalistan
Detta är användbart när man schemalägger ett objekt upprepade gånger.
Att låsa ett objekt på Valdalistan är ett mycket användbart verktyg när du skall schemalägga ett objekt upprepade gånger men skall ändra andra typer i Valdalistan

Exempel

• Om du skall lägga ett schema för en klass men skall schemalägga olika salar så kan du låsa klassen.
  • Om du vill schemalägga på en och samma lärare men olika aktiviteter så kan du låsa läraren.
  • Samma gäller för sal/lokal- om du vill boka olika aktiviteter men ha samma lokal så låser du Lokalen.

Om du ställer dig på det objekt du vill låsa så klickar du på hänglåset för att låsa/låsa upp. Vill du låsa flera objekt så upprepar du proceduren för aktuella objekt och kan då få en uppsättning enligt nedan.

När du lagt till ytterligare objekt för att gör bokningen fullständig – lagt bokningen på schemat om du nu trycker på krysset kryss.png  för att rensa valdalistan. Du har då kvar dina låsta objekt och kan komplettera med nytt/nya objekt för den fortsatta schemaläggningen