3.1 - Hur skapar jag en schemapost?

Kort info om våra kunskapsartiklar: Våra kunskapsartiklar vänder sig till dig som är kund hos oss på TimeEdit och använder våra produkter. Våra artiklar är levande vilket innebär att de uppdateras i samband med att systemet uppdateras.

Schemapost
När du schemalägger i TimeEdit så gör du det med så kallade schemaposter, dessa skapar du och lägger upp i ditt kalenderfönster.
Vi börjar med att presentera en schemapost.

Vad är en schemapost?
En schemapost innehåller ett antal objekt av olika typer och den har en starttid och en sluttid. Den kan också innehålla olika fria texter.  De olika sort av schemaposter som du kan skapa och vilka typer av objekt som kan användas är anpassade till just din organisation och stämmer sannolikt inte exakt med exemplen i denna artikel. Bilden nedan visar hur en schemapost kan se ut.

Schemaposten innehåller följande information:

• Datum
  • Veckor
  • Starttid
  • Sluttid
  • Objekt
  • Notering

Skapa en schemapost
För att skapa en schemapost väljer du de objekt du vill boka och drar sedan ut schemaposten i kalendern. Gör så här:

Steg 1
Välj önskat bokningsläge i rutan ovanför valdalistan.

Steg 2
Markera en typ i valdalistan t.ex. klass.

Nu visas de objekt som du har rätt att boka i objektlistan till vänster

Om inga objekt visas i objektlistan så kan du söka efter dem med hjälp av sökfältet ovanför listan. Kommer det inte upp något efterhand som du skriver så testa att bocka ur valet “Relaterade” nedanför rutan.

Steg 3
Välj ett objekt i objektlistan genom att klicka på det.
Objektet flyttas nu till valdalistan.
Gör sedan på samma sätt med följande typer i valda listan tills du har de objekt du önskar.
Dra sedan med muspekaren i kalendern där du vill skapa schemaposten.
Klart!

Skapa flera schemaposter med samma objekt
Det är enkelt att skapa ytterligare schemaposter som innehåller samma objekt som du redan valt.
För att skapa fler likadana schemaposter som innehåller de redan valda objekten fortsätter du helt enkelt att dra med muspekaren i kalenderfönstret där du vill skapa schemaposter.
Naturligtvis fungerar också ctrl-c och ctrl-v för att kopiera och klistra in schemaposter.

Notis: När du drar ut schemaposter med muspekaren i kalendern är det alltid de objekt som just nu finns i valdalistan som schemaläggs.