TE Plan - Hur får jag fram schemalagd tid i TE Plan?

Kort info om våra kunskapsartiklar: Våra kunskapsartiklar vänder sig till dig som är kund hos oss på TimeEdit och använder våra produkter. Våra artiklar är levande vilket innebär att de uppdateras i samband med att systemet uppdateras.

Återläsning av schemalagd tid
I TE Plan (kurs- och tjänsteplanering) är det nu möjligt att se den schemalagda tiden oavsett om du har gjort en planering på objekten eller inte.
Du kan enkelt jämföra din planerade tid med vad som faktiskt är schemalagt.
Det sker en återläsning av rader tex "Lärare" från TE Core (schemat) till TE Plan vilket gör att du får en komplett översikt på de skillnader mellan det schemalagda och den planerade tiden.
Notera att inläsningen av rader endast sker på den period du valt i TE Plan

Hur gör jag?
Steg1
Gå till TE Plan och klicka dig fram till önskad kurs-/tjänsteplanering tex VT18 som visas i bilden nedan, klicka sedan på rubriken för perioden "VT18".

Steg 2
I menyn som visas klickar du på knappen "SCHEMALAGT".

Nu återläser systemet all schemalagd tid på det du sökt fram och uppdaterar din kurs- och tjänsteplanering.

Hur fungerar det?
Systemet går in och kontrollerar den tid som ligger schemalagd i TE Core, läser in och summerar den i TE Plan. När systemet hittar schemalagd tid som inte är planerad, läggs det automatiskt till en rad i kurs- och tjänsteplaneringen.
Som exempel kan du se på bilden nedan att raden "Anna Andersson" har lagts till. I exemplet var planering gjord på Mats Svensson, men en av föreläsningarna genomfördes av Anna Andersson. Eftersom schemaläggaren uppdaterade detta i TE Core, kommer det nu att synas i TE Plan när man gör återläsningen.
Du kan nu enkelt se i kolumnerna PLANERAD och SCHEMALAGT ifall dessa skiljer sig åt. I vårt exempel finns en ny rad med Anna Andersson där Siffran 2 är markerad med röd färg. Detta beror på att ingen tid fanns planerad på Anna Andersson.