TE Viewer - Hur söker jag fram ett schema?

TE Viewer

Det är i tjänsten TE Viewer du som lärare, elev eller personal kan söka fram det schema som är schemalagt för just dig, i TE Viewer får du en bra översikt över helheten av ditt schema.

Söka fram schema i TE Viewer

Steg 1

Logga in i TE Viewer och gå sedan till den ingång som passar in på just dig.

Elev, Lärare eller Personal brukar oftast vara ingångarna du söker.

Notis: Ingångarna varierar beroende på hur TimeEdit är konfigurerat för just din organisation.

I vårt exempel går vi in på ingång "Personal" vilket då simulerar hur vi söker fram ett schema för just personal.

Steg 2

Vi möts av den här sidan och här visas de olika sidor som är konfigurerade för just din organisation. Det innebär också att den här sidan kan skilja sig åt mycket från organisation till organisation.

I vårt exempel visas endast sidan "Schema utgångsläge" och vi klickar på den för att komma vidare till sökningen.

Sk_rmavbild_2018-10-04_kl._13.40.36.pngSteg 3
Vi möts då av den här vyn, och härifrån kan vi nu göra vår sökning.Vi går igenom flödet steg för steg och demonstrerar med pilar i bilden nedan:

1, Här väljer du vad det är du vill söka efter, en elev, en skola eller en klass.

2, Här fyller du i namnet på det du vill söka efter, tex namnet på eleven, klassen eller skolan och klickar därefter på förstoringsglaset.

Vet du inte namnet på det du vill söka efter så klickar du direkt på förstoringsglaset.

3, Systemet plockar fram och presenterar de tillgängliga sökval som finns beroende på dina tidigare valda kriterier.  Vi klickar nu på det sökresultat vi vill se schemat för.

4, Vårt val kommer att placera sig under "Mina Val" och här kan vi sedan välja att lägga till fler sökkriterier genom att upprepa tidigare steg.

5, När vi känner oss nöjda med våra val så klickar vi på "Visa schema".

Steg 4

Schemat, som baseras på de val du har gjort och på vald period, kommer nu presenteras i detta fönster.