10.2 - Hur söker jag fram ett objekt i TE Plan?

Kort info om våra kunskapsartiklar: Våra kunskapsartiklar vänder sig till dig som är kund hos oss på TimeEdit och använder våra produkter. Våra artiklar är levande vilket innebär att de uppdateras i samband med att systemet uppdateras.

Sökning av objekt i TE Plan
Objekt är benämningen på de resurser du använder för att planera tid i TE Plan.
Exempel på objekt kan vara Skola, kurs, klass eller lärare.

Exempel: Söka fram skola
Steg 1
Logga in i TE Plan så att du kommer till sidan för Personalöversikt eller Översikt beroende på hur TimeEdit är konfigurerad för just din organisation.
Notis: kontrollera att du har kryssat i just den period du önskar planera på, detta kan du kontrollera genom att klicka på "ändra period" nedan.

Steg 2
Klicka på ikonen "Sök" som du hittar vid förstoringsglaset på sidan.
Härifrån kan du nu påbörja din sökning.

Steg 3
Välj den typ du vill söka efter, i vårt exempel har vi valt typen "skola"
Detta val görs i rullgardinen under rubriken sök som vi har ringat in i bildexemplet nedan.
Du kan nu göra önskad sökning genom att antingen börja skriva namnet på den skola du letar efter eller välja att trycka direkt på förstoringsglaset. Skriver du inget i sökrutan utan klickar direkt på förstoringsglaset kommer systemet ta fram alla tillgängliga skolor och visa dem under rubriken " sökresultat"

Steg 4
Klicka på den önskad skola under " Sökresultat"
Objektet kommer då att flyttas över till rutan till höger med rubriken "Mina val"
Vill du här söka fram ytterligare objekt så låter du helt enkelt Skola A ligga kvar under mina val och upprepar föregående steg genom att påbörja en ny sökning efter tex lärare i menyn under kategorin sök.
När du är nöjd med dina val så trycker du på knappen  "Visa"

Steg 5
Som du kan se på bilden nedan har "Skola A" fått en rad i översikten och du kan nu planera den tid som du vill att just det objektet skall ha.

Härifrån kan du också, genom att klicka på Plustecknet bredvid, lägga till rader som du vill ha under "Skola A" tex en klass.