10.4 - Hur ändrar jag rader i TE Plan?

Kort info om våra kunskapsartiklar: Våra kunskapsartiklar vänder sig till dig som är kund hos oss på TimeEdit och använder våra produkter. Våra artiklar är levande vilket innebär att de uppdateras i samband med att systemet uppdateras.

Hur ändrar jag rader i TE Plan?

I TE Plan så kan man ibland behöva ändra på raderna, t ex byta ett ämne till ett annat eller en skola till en annan Detta görs enkelt i systemet och vi skall här gå igenom hur man gör. I vårt exempel ska vi byta ut ämnet Bild till Biologi.

Steg 1

I din översikt klickar du på siffran som finns i kolumnen "Planerad" på den rad du vill ändra på. Vi väljer här raden som innehåller Bild och klickar på siffran 40 som syns i kolumnen "Planerad" för denna rad.

Steg 2

Vi klickar därefter på dubbelpilarna i den blå rutan som visas när vi klickar på den planerade tiden.

Steg 3

Nu kommer vi att se ett fönster där vi kan söka efter det ämne vi vill byta till. Beroende på vad vi skriver i sökrutan så kommer systemet filtrera fram förslag på ämnen att byta till. När vi sökt fram önskat ämne, i detta fall Biologi, så väljer vi det genom att klicka på det.

Steg 4

Vi ser nu att Bild har bytts ut till Biologi i vår översikt.

Massändring av rader

Du kan också massändra rader i TE Plan, vilket innebär att du ändrar på flera rader samtidigt.

Steg 1

I din översikt trycker du på "Ändra" längst ner på sidan.

Steg 2

Du får nu upp flera nya val och samtidigt visas kryssrutor bredvid varje rad uppe i planeringen.

Vi kan nu välja att bocka i de rader vi vill ändra på, och samtidigt välja vad vi vill göra med dem. Vi kan kopiera rader, lägga till rader, ta bort rader eller ta bort alla tomma rader.