9.3 - Hur anpassar jag mitt schema i TE Viewer?

Kort info om våra kunskapsartiklar: Våra kunskapsartiklar vänder sig till dig som är kund hos oss på TimeEdit och använder våra produkter. Våra artiklar är levande vilket innebär att de uppdateras i samband med att systemet uppdateras.

Anpassa schema i TE Viewer

I TE Viewer finns en rad olika möjligheter att anpassa sitt schema och få den vy man önskar. Här nedan går vi igenom hur man gör för att anpassa sitt schema och presenterar de allra vanligaste förändringar man kan tänkas göra.

Ändra från grafisk schema till textschema
Efter att du har sökt fram ditt schema så kan du med hjälp av knappen textschema som du hittar längst ner på sidan till höger växla till just ett schema i textform, vi kommer här med hjälp av två bilder visa vad som sker när du klickar på den knappen.

Steg 1
Klicka på textschema.

Steg 2
Nu skiftar systemet vy och presenterar ett schema i textform. Härifrån kan du enkelt växla tillbaka till grafiskt schema genom att klicka på knappen " Grafiskt Schema" som nu är på samma ställe.

Anpassa-menyn
Under menyn "Anpassa" längst upp till höger finns det en mängd olika inställningar att göra, vi kommer här presentera de vanligaste.

När du klickar på "anpassa" får du upp denna meny:

Vyer under Anpassa

• Man kan härifrån också välja om man vill ha grafiskt- eller textschema.
  • Du kan välja att dölja tomma veckor is schemat vilket innebär att schemat inte visar till exempel undervisningsfria veckor.
  • Vad som skall synas på bokningen kan du ändra under Synliga Kolumner, här kan du också genom att klicka med muspekaren, hålla inne och dra- bestämma vilken ordning de skall synas på bokningen.

Färger under Anpassa

Under menyn färg kan du påverka hur du vill att färgerna skall visas i schemat, du kan till exempel välja våra standardfärger, du kan välja svartvitt om du föredrar det och du kan välja inverterad om du vill att bakgrunden, det vill säga ej schemalagd tid, skall vara mörk, samt en rad andra möjligheter

Export av schema
Under fliken export kan du välja hur du vill exportera ditt schema. Här kan du välja till exempel

iCal- som är samma format som när man prenumererar på sitt schema, skillnaden är att istället så får man en fil som man kan läsa in i en kalender.
Notis: När du gör på det här sättet så uppdateras inte filen efterhand som ditt schema uppdateras!
Excel- Här kan du välja att exportera ditt schema i excel-format
Text- här kan du exportera ditt schema som ett textdokument
CSV- Export av schema som en csv fil.

Övriga inställningar
Det finns även en hel uppsjö av andra inställningar och här har vi listat dom vanligaste. skulle ni vara intresserade av någon av de andra så tveka inte att höra av er till vår support för mer guidning och hjälp gällande dessa.