9.2 - Hur söker jag fram det schema jag vill visa i TE Viewer?

Kort info om våra kunskapsartiklar: Våra kunskapsartiklar vänder sig till dig som är kund hos oss på TimeEdit och använder våra produkter. Våra artiklar är levande vilket innebär att de uppdateras i samband med att systemet uppdateras.

Söka fram ett schema
En av de främsta uppgifterna TE Viewer har, är just att du som användare, elev eller lärare skall kunna söka fram ditt schema. Här nedan skall vi visa hur du går tillväga med hjälp av en exempelsökning.

Steg 1
Vi loggar in i TE Viewer och väljer ingång Personal.

Notis: Här kan ingångarna skilja sig beroende på hur din TimeEdit är konfigurerat, Personal kan heta tex, lärare och elev kan heta tex, student.

Steg 2
Nu möts vi av en vy som har olika sidor och vi kan härifrån gå vidare till det som i vårt exempel heter "Schema utgångsläge". Vad som visas här varierar stort beroende på vilken organisation du arbetar.

Här kan du tex ha genvägar till färdiga sökningar och perioder.

Steg 3
Vi valde vår exempelsida " Schema utgångsläge" och kommer då vidare till en söksida som ser ut så här:

Vi delar här upp sökningen i olika steg:

1. Vid pil 1 väljer du vilken typ du vill söka efter
  2. Vid pil 2 skriver du namnet eller koden på det du vill söka efter och utför därefter sökningen genom att klicka på förstoringsglaset (kan du inte namnet så kan du trycka direkt på förstoringsglaset).
  3. Vid pil 3 visas det sökresultat som finns tillgängligt och matchar din sökning. Välj önskat objekt i listan.
  4. Ditt önskade val placeras nu vid pil 4 under "Mina val".
  5. Klicka därefter på knappen "Visa schema" för att få fram ett schema baserat på sökningen.

Notis: Om man vill filtrera kan det finnas möjligheter att välja på sådant som är specifikt för just din organisation. Filtrera med önskad kategori tills du har hittat det du söker efter.  Vad som kan filtreras på visas mellan sökfältet och sökresultatet.

Och då kan det tillexempel se ut såhär
Notis: Vi visar här ett helt anonymiserat schema för att ni skall få se hur schemaposter kan lägga sig i schemat, detta kommer inte stämma överens med hur erat schema ser ut.