5.1 - Hur skapar jag lokaler i TimeEdits schemaläggning?

Kort info om våra kunskapsartiklar: Våra kunskapsartiklar vänder sig till dig som är kund hos oss på TimeEdit och använder våra produkter. Våra artiklar är levande vilket innebär att de uppdateras i samband med att systemet uppdateras.

Skapa lokaler i TE Core
Vi skall i denna artikel visa hur man skapar lokaler i TimeEdit, detta gör man precis på samma sätt som när man skapar övriga objekt i TimeEdit.

Steg 1
I din schemavy och i den så kallade Valdalistan har du rubrikerna Typ och Valda. I kolumnen Typ ser du att det står "Lokal". Vi visar med en bild:

Steg 2
Högerklicka på typen Lokal och välj "Ny Lokal".

Steg 3
Vi kommer nu in i menyn för att skapa en ny lokal. Fyll i alla uppgifter som kan tänkas behövas för att schemalägga på lokalen.

Notis: Det finns information som är obligatoriskt att fylla i, dessa markeras med röd färg och även en stjärna bredvid namnet.

Steg 4
Fyll i den informationen som ska vara med på den nya lokalen, och klicka därefter på spara. En blå ruta meddelar oss nu att objektet är sparat.

Notis: Längst upp i kalenderfönstret kommer denna list

Steg 5
Vi kan nu se att vår nya lokal finns med i objektlistan under typen " Lokal".
Vår tillagda lokal "test2"  finns nu med i listan över bokningsbara objekt.