TE Viewer: Anpassamenyn har fått ett helt nytt utseende

Denna uppdatering finns nu tillgänglig på testservrar. Förväntat produktionsdatum är 3 december

Anpassa menyn har fått ett helt nytt utseende

Vår meny "Anpassa" där man utför de ändringar man vill göra i utseende, format osv i TE Viewer har fått sig en rejäl omarbetning.

Vi kommer i denna artikel gå igenom de vanligaste menyerna ni som användare använder er av.

Vi kommer också visa på de förändringar vi gjort mellan det gamla och nya utseendet.

Ni kommer fortfarande nå denna meny genom att klicka på "Anpassa" uppe i högra hörnet precis som vanligt.

Förändringar

Här nedan kan vi se hur det såg ut innan vi genomförde ändringarna:

Och här kan vi nu se hur det ser ut nu när man klickar på "Anpassa"

Som ni kan se så har menyerna förminskats från 7 stycken till 3 stycken. Menyerna har kategoriserats om och fått en bättre namnstandard samt en mer logisk fördelning av inställningarna.

Menyer

Här går vi igenom mer i detalj vad som har gjorts:

Anpassamenyn: Har delats upp i menyvalen: Layout, Bokningar och Admin.

Notis: Admin-fliken når du endast om du är inloggad med administratorskonto.

Layout: Detta menyval ger dig alla de inställningar som du behöver eller vill göra när det gäller utseendet på ditt schema eller din sida i TE Viewer.

Bokningar: Detta menyval ger dig möjlighet att utföra de ändringar som påverkar bokningarna i schemat, vi visar med bilder nedan

Funktioner

Vi har i samband med dessa förändringar också förbättrat en del funktioner som finns i "Anpassamenyn" Vi listar några av dessa här nedan:

Export: Den meny som tidigare hette export har nu fått ett nytt namn och heter nu Ladda ner.

Denna är också utflyttad och ligger inte längre under anpassa utan bredvid.

Såhär såg det ut tidigare:

Nu hittar ni denna menyn längst upp på sidan och denna blir synlig när ni har ett schema synligt i Viewer.

Menyval (Utseende)

Vi har förändrat hur det ser ut i menyerna, vissa av menyvalen tog väldigt mycket plats inuti varje meny.
Vi har bytt ut dessa mot dropdown-menyer som du klickar på och då visar samtliga valen. Vi visar här nedan.

Här ser vi ett exempel för skillnaderna på menyn för färgläggning:

Gamla utseendet

Nya utseendet:

Det finns också exempel på funktioner där vi gjort befintliga checkboxar tydligare, detta för att det skall bli enklare för er som användare att förstå dessa.

Här nedan ser vi förändringen som är gjord under tidsformat-inställningarna:

Gamla utseendet

Nya utseendet

Här visar vi också en funktion ni kommer stöta på många ställen i den nya Anpassa-menyn. Informationsmarkeringen.

Om du hovrar över den markeringen med muspekaren så visas en kort förklaring till just det valet du står på. I detta exempel nedan hänvisar den till vad valet hette tidigare.