3.6 - Hur skapar jag lunch eller andra typer av raster i schemat?

Kort info om våra kunskapsartiklar: Våra kunskapsartiklar vänder sig till dig som är kund hos oss på TimeEdit och använder våra produkter. Våra artiklar är levande vilket innebär att de uppdateras i samband med att systemet uppdateras.

Skapa raster i schemat

Raster är ju något alla skolor har och även dessa kan behöva läggas ut i schemat. När vi ska lägga ut rast behöver vi använda oss av bokningsläget som heter "Klass/Gruppaktivitet". Anledningen är att detta bokningsläge inte frånvarohanteras eller närvarorapporteras.

Skapa rast

Steg 1

Växla bokningsläge i menyn till Klass/Gruppaktivitet. Detta gör du i menyn för bokningsläge som du hittar ovanför Valdalistan.

Steg 2

Välj vilka objekt som ska vara med i rastbokningen genom att markera önskad typ i Valdalistan och sedan välja vilka objekt som ska vara med från objektlistan.

I vårt exempel väljer vi först vilken skola och vilken klass bokningen skall innehålla.

Vi markerar därefter Aktivitet och vilken typ av rast vi vill boka in.

I vårt exempel kan vi välja mellan rast, rastvakt eller lunch. Vi väljer lunch genom att klicka på den så att den också förs över till Valdalistan.

Steg 3

Efter att vi har alla önskade objekt i Valdalistan så kan vi nu lägga ut vår rast i kalendern. Rasten läggs ut som en vanlig bokning genom att dra ut och släppa bokningen på önskad dag och tid.

Vi klickar, håller inne och drar ut vår rast med hjälp av muspekaren. Som vi kan se i bildexemplet nedan så har nu klass 9A på Skola A en utlagd lunch mellan klockan 11.00 och 12.00 i schemat.

Vill vi lägga ut raster på flera veckor samtidigt så använder vi oss av veckolistan till höger om Valdalistan. Bocka i de veckor som rasten ska bokas på, och gör därefter en ny bokning på samma sätt i kalender. Rasten kommer då att bokas på alla de veckor vi valt i veckolistan.