3.4 - Hur schemalägger jag möten med elever?

Kort info om våra kunskapsartiklar: Våra kunskapsartiklar vänder sig till dig som är kund hos oss på TimeEdit och använder våra produkter. Våra artiklar är levande vilket innebär att de uppdateras i samband med att systemet uppdateras.

Schemalägga möten med elever

Det här kan du använda i de fall du behöver schemalägga ett möte med en eller flera elever som inte klassas som undervisning.
När vi ska schemalägga ett möte med en elev behöver vi använda oss av bokningsläget som heter "Klass/Gruppaktivitet". Anledningen är att detta bokningsläge inte frånvarohanteras eller närvarorapporteras.

Schemalägga möten

Steg 1

Växla bokningsläge i menyn till Klass/Gruppaktivitet. Detta gör du i menyn för bokningsläge som du hittar ovanför Valdalistan.

Steg 2

I valdalistan väljer vi de typer som skall ingå i mötet. Vi börjar med att välja skola och sedan vilken lärare som skall ha mötet.

Därefter väljer vi antingen klass, grupp eller elev beroende på vem som ska vara med på  mötesbokningen. I vårt exempel väljer vi Elev.

När vi markerar typen Elev så kan vi därefter välja vilken elev vi skall ha mötet med. Om det är flera elever så kan vi också välja flera elever från Objektlistan. I vårt exempel har vi nu valt:

• Skola A På typen Skola.
  • 9A På typen Klass.
  • ML På typen Lärare.
  • Testelev och Testelev 2 på typen Elev.

Vi har alltså valt att två stycken elever som går i klass 9a på skola A skall ha möte med lärare ML.

Steg 3

Vi skall nu schemalägga detta i kalendern.

Vi ställer oss på den dag vi vill boka in mötet på vi klickar, håller inne och drar ut vår bokning med muspekaren på den tid vi vill ha vårat möte.

Vi ser nu nedan i vårt bildexempel att vi har bokat in vårt möte onsdagen vecka 34 mellan klockan 13 och 14.

Notis: Möten kan läggas på fler veckor så kontrollera veckolistan längst ner till höger så att endast den vecka du vill ha mötet på är markerad.