8.1 - Hur får jag fram flera kalendrar i samma vy?

Kort info om våra kunskapsartiklar: Våra kunskapsartiklar vänder sig till dig som är kund hos oss på TimeEdit och använder våra produkter. Våra artiklar är levande vilket innebär att de uppdateras i samband med att systemet uppdateras.

Hur får jag fram flera kalendrar i samma vy?

Att ha flera kalendrar i samma vy kan vara användbart på många olika sätt. Du kanske vill se schema för två olika klasser eller för två olika lärare i samma vy. Eller så kanske du vill se både en vanlig kalender och en bokningslista på samma gång. Möjligheterna är många och vi skall i denna artikel visa hur du ställer in ditt kalenderfönster för att kunna visa fler kalendrar samtidigt.

Steg 1

Längst upp i kalenderfönstret så har du en ikon med tre stycken vågräta streck, vi klickar på den.

Steg 2

Vi får nu upp en meny med olika val. I vårt exempel väljer vi att dela kalendern på bredden.

Steg3
Vi får nu upp två kalendrar bredvid varandra och nu kan vi, baserat på vad vi vill se, göra ytterligare ändringar.

Steg 4

Vi kan nu fortsätta och göra fler inställningar i våra kalendrar. Vi kan dela de vi har ytterligare om vi vill ha ännu fler kalendrar, och vi kan ändra varje kalenders inställningar för att visa just det vi är intresserade av. Kalenderns inställningar kan ändras till bland annat Bokningslista, Avbokningslista eller Orderlista.

Kalenderns inställningar väljer du genom att klicka på ikonen med de tre vågräta strecken igen och därefter välja vilken inställning kalendern ska ha.

Vår vy visar nu en vanlig bokningskalender till vänster och en bokningslista till höger.

Notis: för att stänga en kalender, alltså ett av de fönster du valt att ta fram, så klickar du på samma ikon med de tre vågräta streck och sedan på "Stäng"