3.5 - Hur schemalägger jag lektioner utifrån en tjänsteplanering?

Kort info om våra kunskapsartiklar: Våra kunskapsartiklar vänder sig till dig som är kund hos oss på TimeEdit och använder våra produkter. Våra artiklar är levande vilket innebär att de uppdateras i samband med att systemet uppdateras.

Schemalägga utifrån tjänsteplanering
Man kan schemalägga lektioner utifrån den tjänsteplanering som tidigare har lagts i vårt förplaneringsverktyg TE Plan. Tjänsteplaneringen dyker sedan upp i den så kallade orderlistan

Steg 1

Ta fram orderlistan i kalendern genom att först justera några inställningar i ditt kalenderfönster.

För att ta fram orderlistan i din kalender så behöver du dela kalenderfönstret antingen på höjden eller bredden genom att klicka på ikonen med de tre vågräta strecken längst upp i vänstra hörnet. I vårt exempel delar vi på bredden.

Man får då en kalendervy som ser ut såhär:

Steg 2

I kalender nr 2 som nu har blivit synlig till höger på din skärm klickar vi då på den likadana ikonen med de tre vågräta strecken som är synlig upp till höger.

Där väljer vi då "orderlista"

Steg 3

Nu visas din orderlista i i fönstret till höger och där kan vi även se det som är planerat i tjänsteplaneringen.

I vårt exempel har kan vi se att det finns 40 timmar förplanerat på ämne fysik, i skola A för klass 9B.

Även 40 timmar förplanerat för ämne biologi, i skola A även detta för klass 9B.

Tiden som finns förplanerad visas under rubriken "BESTÄLLD TID"

Systemet har alltså läst in det poster som tidigare lagts upp i tjänsteplanering och du kan nu använda dessa för att lägga ut ett schema.

Steg 4
Vi markerar nu den rad vi vill börja schemalägga i orderlistan. Vi kan då se att orderradens, grupp, lärare och ämne automatiskt hamnar i Valdalistan

Steg 5

Vi skall nu börja schemalägga. Vi har våra val i valdalistan som systemet har läst in från tjänsteplaneringen och vi skall nu i kalenderfönstret lägga ut våra schemaposter.
Vi klickar, håller inne och drar ut våra schemaposter på de tider och dagar vi vill att de skall ligga i schemat. Systemet räknar då även ner den beställda tiden och vi kan se under rubriken "REST TID" i orderlistan den resterande tid vi har att boka på just den orderraden.

Notis: Det kan vara så att alla de val som krävs för att lägga ut en schemapost i schemat inte finns med från förplaneringen. Systemet visar då felmeddelandet "Bokningen är ofullständig". Vi kompletterar då dessa genom att lägga till de val i valdalistan innan vi lägger ut våra schemaposter.