4.2 - Hur ersätter jag en lärare med en annan på en schemapost?

Kort info om våra kunskapsartiklar: Våra kunskapsartiklar vänder sig till dig som är kund hos oss på TimeEdit och använder våra produkter. Våra artiklar är levande vilket innebär att de uppdateras i samband med att systemet uppdateras.

Ändra på en schemapost
Vi skall i denna artikel gå igenom hur du går tillväga för att ersätta en lärare med en annan i schemat.

Steg 1
I din standardvy högerklickar du på den Schemapost du önskar ändra. Du väljer sedan "Omboka objekt".

Steg 2

Schemaposten hamnar då i ett redigeringsläge, en ring av ljus hamnar runt vår schemapost och vi får nu tillgång till valdalistan igen. Vi markerar nu typen lärare i valdalistan.

Steg 3

I vårt exempel skall vi nu byta ut lärare ML mot lärare AA. Vi står på typen lärare i valdalistan, objektlistan visar nu även de lärare som finns tillgängliga att byta till, notera att bocken "LEDIGA" är ifylld. Systemet visar då endast de lärare som är tillgängliga för den specifika schemaposten

Steg 4

Vi klickar nu på lärare ML så den markeras istället för typen lärare i valdalistan och sedan klickar vi på lärare AA i objektlistan. Systemet byter då ut lärare ML mot AA.

Vill vi istället lägga till en lärare så vi har två stycken på en schemapost så står vi kvar på typen Lärare och väljer lärare AA direkt, då läggs läraren till i valdalistan och därmed i schemaposten.

Steg 5

När vi sedan är nöjda med våra val så klickar vi på "Spara Bokning" då sparas bokningen i schemat med våra nya val.

Notis: Vi kan även göra fler val medans vi redigerar en schemapost på samma sätt som vi bytte ut läraren, vi kan till exempel byta lokal eller ämne.