2.6 - Hur skapar jag objektrubriker i schemat?

Kort info om våra kunskapsartiklar: Våra kunskapsartiklar vänder sig till dig som är kund hos oss på TimeEdit och använder våra produkter. Våra artiklar är levande vilket innebär att de uppdateras i samband med att systemet uppdateras.

Hur skapar jag objektrubriker i schemat?

Objektrubriker används när man vill ha en bra översikt över sina schemaposter i kalenderfönstret. Till exempel om du vill ha en översikt med egna kolumner för olika klassers scheman.
Vi går i denna artikel genom hur du går tillväga för att skapa objektrubriker.

Steg 1
Vi klickar på den typ i valdalistan som vi vill ha i vår objektrubrik. I vårt exempel så vill vi lägga till både klass 9A och 9C som objektrubriker. Vi klickar därför på typen Klass.

Steg 2
Vi klickar sedan först på klass 9C i Objektlistan, vi håller inne muspekaren och drar upp klassen till rubrikområdet och släpper den bredvid den rubrik som redan finns där. I vårt exempel släpper vi den bredvid rubriken "Mån 29/10" och vi kan då se att under den rubriken har ytterligare en rubrik lagts till, nämligen vår klass 9C.

Steg 3

Vi gör likadant med klass 9A. Vi klickar på klassen i objektlistan, håller inne och drar upp den med hjälp av muspekaren och släpper den på samma rad som klass 9C. Vi har nu förutom veckodagar med datum, även våra två klasser som vi nu kan se schemat för och även schemalägga på parallellt om vi skulle önska.

Vill vi sedan ta bort, eller ändra på våra objektrubriker så kan man göra detta genom att högerklicka på dessa. Man får då upp en meny med dessa val:

Om vi väljer "Ta bort objekt" försvinner i detta fall bara den klass vi högerklickat på. Väljer vi istället "Ta bort rubrik" försvinner hela rubrikraden och alla klasser.