5.2 - Hur skapar jag en schemagrupp?

Kort info om våra kunskapsartiklar: Våra kunskapsartiklar vänder sig till dig som är kund hos oss på TimeEdit och använder våra produkter. Våra artiklar är levande vilket innebär att de uppdateras i samband med att systemet uppdateras.

Hur skapar jag en Schemagrupp/undervisningsgrupp?

Schemagrupp används när du som schemaläggare vill dela upp dina elever i olika grupper. Vi skall i denna artikel gå igenom hur du skapar en ny schemagrupp som du sedan kan använda när du skall lägga ut dina schemaposter i schemat. De val du behöver fylla i när du skapar din schemagrupp varierar från fall till fall och från skola till skola.

Steg1

I din standardvy så skall vi högerklicka på typen "grupp" i Valdalistan i vårt exempel skall vi lägga till en ny schemagrupp. Vi visar med en bild.

Steg 2

Klicka på "Ny schemagrupp". Vi kommer då till en meny där vi nu skall fylla i de uppgifter som är obligatoriska för att lägga till en ny schemagrupp. Dessa är markerade med röd färg för att hjälpa er som användare att enkelt se vilken information som är obligatorisk

Steg 3

Vi har nu fyllt i alla de uppgifter som är markerade med röd färg och vi klickar sedan på "Spara" som då har blivit aktiv.

Steg 4

Vi kan nu lägga schemaposter innehållande just vår grupp. Vi ställer oss på typen grupp i Valdalistan och vår nya grupp "Test 1" finns då bland de tillgängliga grupper i Objektlistan som vi kan välja.