7.2 - Hur arbetar jag med udda respektive jämna veckor i schemat?

Kort info om våra kunskapsartiklar: Våra kunskapsartiklar vänder sig till dig som är kund hos oss på TimeEdit och använder våra produkter. Våra artiklar är levande vilket innebär att de uppdateras i samband med att systemet uppdateras.

Hur arbetar jag med udda respektive jämna veckor i schemat?

Att lägga ut en schemapost varannan vecka är en nödvändighet på många skolor. Vi använder oss då av den så kallade Veckolistan som vårt främsta verktyg och vi skall i denna artikel visa hur du lägger ut en schemapost på just varannan vecka.

Steg 1

I din standardvy över ett läsår eller en termin väljer du de objekt du vill att din schemapost skall innehålla precis som när du lägger en vanlig schemapost. Vi gör på samma sätt som när vi lägger ut schemaposter på 1 dag eller till exempel varje måndag på ett helt läsår.

Vi kan se i vårt bildexempel att vi har samtliga 38 veckor markerade i Veckolistan. Detta betyder att om vi nu skulle lägga ut vår schemapost i kalendern så skulle den skapas på samtliga 38 veckor.

Steg 2

Vi skall nu avmarkera varannan vecka i veckolistan. Vi gör detta genom att hålla inne knappen ctrl på vårt tangentbord och klickar ur de veckor vi inte vill ha med vår schemapost på.

Notis: klickar vi direkt på någon av veckorna utan att hålla inne ctrl-knappen så avmarkeras alla veckor förutom den vi just klickade på. Detta kan vi undvika genom att hålla inne ctrl under hela förfarandet.

Steg 3

Vi har nu bockat ur de veckor vi inte vill att vår schemapost skall skapas på. I vårt exempel så kan vi se att vi nu har 19 valda veckor. Vi skall nu spara vårt veckourval. Vi sparar genom att klicka på rullgardinsmenyn ovanför Veckolistan och väljer där alternativet "Spara"

Steg 5

Vi fyller sedan i ett namn för vår veckogrupp, exempelvis jämna eller udda veckor och klickar sedan på OK. Vi kan nu lägga ut våra schemaposter i kalenderfönstret. För att sedan schemalägga på de veckor vi inte har med i vår veckorgrupp går vi tillväga på precis samma sätt bara att vi då väljer de andra veckorna och sparar som en veckogrupp med namnet udda veckor.