2.7 Hur anger jag vilka fält som skall visas i objektlistan?

Kort info om våra kunskapsartiklar: Våra kunskapsartiklar vänder sig till dig som är kund hos oss på TimeEdit och använder våra produkter. Våra artiklar är levande vilket innebär att de uppdateras i samband med att systemet uppdateras.

Hur anger jag vilka fält som skall visas i objektlistan?

Objektlistan är ett av våra främsta verktyg för din schemaläggning. Objektlistan bestämmer vilka objekt som skall ingå i din schemapost. Vi skall i denna artikel gå igenom hur du ändrar de fält som syns i Objektlistan när du väljer typ i Valdalistan.

Steg 1

I Valdalistan klickar vi på den typ vi vill visa i objektlistan. I vårt exempel klickar vi på typen skola.

Vi ser då i objektlistan att det finns två fält som visas, Klassnamn och unikt id.

Steg 2

För att lägga till ytterligare fält så klickar vi på plustecknet i högra hörnet av objektlistan. Vi visar med en bild.

Steg 3

Vi kommer nu till en meny som heter "KOLUMNER" där alla tillgängliga kolumner finns, detta är förkonfigurerat för din TimeEdit och vissa avvikelser kan förekomma.

I vårt exempel väljer vi att bocka i "Skolenhet" och "Skolform" och sedan klickar vi på "OK"

Steg 4

Vi kan nu se att Skolform och Skolenhet visas i vår objektlista och vi får nu mer information om de objekt som vi kan välja i Objektlistan. Detta behövs sedan inte sparas utan systemet kommer ihåg de fält du klickat fram här. Vill vi lägga fler fält på andra typer så upprepar vi bara föregående steg  men vi byter först typ i Valdalistan.