Hur massavbokar jag bokningar?

Massavboka schemaposter
Detta är mycket användbart för dig som schemaläggare då du inte behöver avboka bokningar en och en. Vi kommer i denna artikel gå igenom hur du kan avboka en mängd bokningar på samma gång.

Hur gör jag en massavbokning?

Steg 1
Börja med att omvandla din kalender till en bokningslista. Det gör du genom att klicka på ikonen med tre vågräta streck som du hittar längst upp till vänster i ditt kalenderfönster.

Och välj sedan alternativet "Bokningslista"

Steg 2
Vi möts nu av en lista som visar alla våra bokningar. I bokningslistan kan vi filtrera genom att välja objekt till Valdalistan under kalendern. Allt eftersom du lägger till objekt i Valdalistan kommer Bokningslistan att filtreras och endast visa bokningar som innehåller dina valda objekt.

Steg 3

Vi skall nu markera alla de poster vi önskar radera.
Markera bokningar i bokningslistan genom att hålla inne ctrl-knappen samtidigt som du klickar på de bokningar du vill markera.

Vill du markera samtliga bokningar du ser i bokningslistan så använd "Markera alla"- ikonen som finns längst upp till vänster ovanför bokningslistan.

Steg 4

Vi högerklickar nu på någon av de markerade raderna och väljer "Avboka"

Vi möts nu av detta säkerhetsfönster och när vi är säkra på att vi vill radera de bokningar vi markerat så klickar vi på "JA". Bokningarna försvinner då både från listan och ditt schema.