Hur fungerar Objektlistan?

Kort info om våra kunskapsartiklar: Våra kunskapsartiklar vänder sig till dig som är kund hos oss på TimeEdit och använder våra produkter. Våra artiklar är levande vilket innebär att de uppdateras i samband med att systemet uppdateras.

Objektlistan

Ett av dom viktigaste verktygen för din schemaläggning är den så kallade "Objektlistan".
Objektlistans främsta uppgift är att visa vad som finns tillgängligt beroende på vilken typ du har valt i Valdalistan och vi skall här nedan presentera Objektlistan och dess funktioner.
Notis: Tänk på att det som visas i objektlistan styrs av var du står i valdalistan, dessa exempel kräver att du först har ställt dig på någon av Valdalistans olika typer.

Sökning i objektlistan
I sökfältet ovanför objektlistan kan du söka efter objekt baserat på namn, id, nummer etc. Skriv bara vad du letar efter så visas objekt som stämmer överens med detta i listan.

Kategorisökning i objektlistan
Vissa typer av objekt har så kallade kategorier som du kan filtrera efter. Vanliga exempel på kategorier är lokaltyp, byggnad och avdelning. Väljer du en kategori visas alla objekt som stämmer med kategorin i objektlistan.
För att välja en kategori gör du så här:

Steg 1
Klicka på kugghjulet till vänster om sökfältet.

Steg 2
De olika kategorierna visas nu i kolumnen till vänster i den ruta som visas.

Steg 3
Välj önskad kategori i mittenkolumnen. Vald kategori syns i den högra kolumnen.

Nu visas de objekt som stämmer med kategorin och kugghjulet har blivit gulmarkerat som tecken på att listan är filtrerad.

Steg 4
Observera att inte alla typer av objekt innehåller kategorier. Vilka kategorier som finns och vilka typer av objekt som innehåller dem har anpassats för just din organisation.

Inställningar i objektlistan
Man kan ställa in hur objekt visas i objektlistan på en mängd olika sätt. En av de vanligaste inställningarna är att ändra vilken information som visas för respektive objekt i listan. För lokaler kan man t.ex. välja att visa lokalnummer och/eller lokalnamn, för kurser kan man välja att visa kurskod och/eller kursnamn o s v.
För att ange hur en viss typ av objekt visas i objektlistan gör du så här:

Steg1
Välj önskad typ av objekt i valdalistan genom att markera den.

Steg 2
Klicka på rubrikraden i objektlistan.

Steg 3
Välj något av alternativen som kommer fram när du håller muspekaren över ”ersätt kolumn”:

Steg 4
Genom att klicka på plustecknet längst till höger på rubrikraden kan du lägga till fler kolumner.

Sortera i objektlistan
Man kan sortera fallande eller stigande genom att klicka på dubbelpilen till höger i varje kolumnrubrik. Finns ingen dubbelpil i någon kolumn betyder det att fältet som finns i den kolumnen inte är sorteringsbar.