3.0 Introduktion till kapitel Skapa schemaposter och schemaläggning

Introduktion till kapitlet Skapa schemaposter och schemaläggning

I detta kapitlet går vi igenom hur du som användare skapar en schemapost och vilka olika typer av schemaposter du kan tänkas behöva lägga ut i kalendern när du lägger ut ditt schema.

Vi går igenom hur du kan lägga ut schemaposter som refererar till icke lärarledda lektioner och hur du lägger ut olika typer av raster såsom lunch. Du kan även läsa om hur du schemalägger exempelvis möten med enskilda elever eller hur du schemalägger vid när det handlar om ledighet, t ex ledig dag för lärare..

Detta kapitlet riktar sig till dig som är mitt uppe i schemaläggningen och vill veta mer om hur du kan schemalägga en viss typ av schemapost..

Processen för att skapa en schemapost är följande:

• Du behöver vara inloggad i TE Core.
  • Du behöver ha valt ett bokningsläge (ex undervisning)
  • Du behöver ha valt olika objekt i valdalistan (ex lärare, elevgrupp, lokal)