8.0 Introduktion till kapitel Vyer

Introduktion till kapitel Vyer

Vyer i TimeEdit är resultatet av en samling olika inställningar i menyerna i schemaläggningsprogrammet TE Core,  namnet för detta är vy i och med att det blir det du ser i programmet.

Man kan arbeta olika med olika vyer beroende på vad som schemaläggs. Det finns alltid en standardvy som heter Default (den vyn visar enstaka veckor) och vanligtvis har du även fler vyer för olika typer av perioder när du skall schemalägga på många veckor samtidigt, tex höst- eller vårtermin, eller övriga inställningar.

I kapitlet går vi igenom hur du arbetar med olika vyer i TE Core, hur du skapar och ändrar vyer och inställningar så att din TimeEdit passar din schemaläggning på bästa sätt. Detta kapitel vänder sig till dig som är mitt uppe i din schemaläggning.