5.3 Hur skapar jag en personalgrupp?

Hur skapar jag en personalgrupp?

Personalgrupper används i de fall du vill schemalägga en grupp av personal eller lärare i ditt schema. Att schemalägga personalgrupper är användbart vid exempelvis planeringsmöten elelr studiedagar. I denna artikel går vi igenom hur du går tillväga för att sätta samman en grupp av befintlig personal.

Steg 1

Börja med att växla bokningsläge till det förkonfigurerade läget som innehåller personalaktiviteter. Vanligtvis heter just detta "Personalaktivitet" men kan skilja sig beroende på hur er TimeEdit är uppsatt.

Vi väljer här "Personalaktivitet" i vyn ovanför Valdalistan.

Steg 2

Vi högerklickar på typen "Personalgrupp" och väljer "Ny Personalgrupp"

Steg 3

Vi kommer nu in i en ny meny där vi får fylla i namnet på vår grupp under valet "Namn, detta fält är markerad med röd färg. Vi kan också fylla i övrig info gällande denna grupp.

Steg 4

Vi klickar på "Visa mer" som syns bredvid texten "Medlemmar" till höger. Vi visar med en bild nedan.

Steg 5

Vi klickar nu på ikonen med pennan som har blivit synlig.

Steg 6

Vi klickar här på välj i den nya menyn vi nu har fått upp.

Steg 7

Vi söker nu fram den personal vi önskar ha med i vår grupp och lägger till en och en. Här väljer vi vilket urval av personal som skall komma upp i rutan tillgängliga och som vi sedan kan välja.

I vårt exempel väljer vi - Personal - individ.

Vi ser då att namn kommer upp i rutan under Tillgängliga och man kan då klicka på dessa för att föra över dom till Valda.

Vi klickar sedan på "Spara" och då kommer vår grupp vara tillgänglig i Objektlistan om man har valt "personalgrupp" i Valdalistan.