Teknisk Information: Installation av OpenJDK för Windows-användare

Notis: Denna artikel vänder sig endast till dig vars organisation har beslutat om att uppgradera er nuvarande javaversion till en senare -  om ni fortsätter med er nuvarande version så kommer ingenting att ha förändrats och inga ändringar behövs göras.

Introduktion

Efter att Oracle beslutade att ändra modell för sin Javamiljö till en kommersiell version så har vi här på TimeEdit arbetat hårt för att säkerställa att vår produkt fungerar tvärs samtliga miljöer som är relevanta för er som användare och för att ni fortsatt skall kunna använda våra produkter.

Notera att ingen av våra webbaserade produkter är påverkade av denna förändring, så om eran organisation redan använder TE Core så påverkas ni inte av detta alls och inga uppdateringar behövs göras.

Sammanfattningsvis så vill vi säkerställa att TimeEdit fungerar med:

• Oracles JRE, version 8 och 11
  • OpenJDK, version 8 och 11

TimeEdit har historiskt sett alltid supporterat Oracles JRE och kommer att fortsätta att göra detta ifall er organisation väljer att införskaffa en kommersiell licens.

Den stora skillnaden mellan Oracles JRE och OpenJDK är inte hur applikationerna körs utan hur applikationerna startas och vad du som användare behöver göra för att installera OpenJDK.

Vi kommer inte att trötta ut er med milslånga utdrag om tekniska detaljer då vi strävar efter att göra det så enkelt som möjligt. Vi vill helt enkelt tillhandahålla en applikation som startar genom ett enkelt dubbelklick.

Denna artikel kommer därför att fokusera på hur du installerar OpenJDK på din dator i det fall din organisation beslutar sig för att byta till detta.

Notis: Om ni väljer att använda er av Java Version 9 eller senare så ladda ner den senaste TimEdit-versionen.

Installera OpenJDK För Windows-användare

Notis: Om din organisation har valt att införskaffa Oracles kommersiella licens så gäller detta inte för dig, istället så hänvisar vi då till den installationsinformation som Oracle själva tillhandahåller.

Om ni känner er obekväma eller osäkra på hur man installerar OpenJDK så skulle vi vilja att ni tar hjälp av er lokala IT-avdelning under installationsprocessen.

För att komma igång med installationen så klicka er in på denna länk:  https://github.com/ojdkbuild/ojdkbuild

Välj sedan vilken version ni vill använda er av ( 1.8 referat till version 8 och 11.0 till version 11)

(När du går in på sidan så scrollar du ner en bit och väljer det paket som slutar på.msi)

Vi visar här med en bild.

Efter att ni har klickat på den version som ni önskar likt bilden skickas ni vidare till installationsmenyn.

Här skall ni nu utföra de val som vi visar i bilderna nedan, då kommer OpenJDK framgångsrikt att installeras på er dator.

Steg 1

Steg 2

Steg 3

Steg 4

Steg 5

Steg 6

Efter installationen är klar behöver ni säkerställa att ni har rätt version av TimeEdits Java klient, vilket innebär att du behöver gå till www.timeedit.net/client   och installera den senaste versionen.