Färgsättning på typer och administrationsgränssnittet för färger 🎨

Färgsättning på typer i TE Core 🎨

Objekt och typer, exempelvis lokaler kan tilldelas en viss färg så att du ser vilka bokningar som hänger ihop eller vilka bokningar som innehåller samma typer eller objekt.

I denna artikeln går vi igenom hur du som användare kan ställa in färgerna så att dom passar dina önskemål och vi går också igenom hur du som administratör kan administrera inställningarna för färgläggning genom vårt gränssnitt.

Hur ställer jag in färgerna i TE Core?

Steg 1

Klicka på ikonen med kugghjul i din sidomeny.

Steg 2

Vid valet "Färglägg typ" klicka på rullgardinsmenyn, vi får då fram de förkonfigurerade typer som har färger kopplat till sig. Denna konfiguration görs av din administrator.

Steg 3

Här kan du nu klicka på den typ som du vill aktivera färgläggning på.

I vårt exempel aktiverar vi färgläggning på typen "Ämne", vi ser då i vårt kalenderfönster att samtliga boknignar/schemaposter med exempelvis ämne "Bild" då blir färglagda med färgen gul.

Administratörsgränssnitt för färgläggning (Endast för administraörsanvändare)

Som lokal administratör kan du logga in i vårt gränssnitt för att konfigurera vilka färger som skall kopplas ihop med vilken specifik typ.

Du gör såhär:

Steg 1

Klicka dig in på admin-ikonen i sidomenyn och sedan på knappen "Administration"

Notis: Du kan endast nå detta gränssnitt ifall du är lokal administratör i din organisation.

Steg 2

Vi når nu denna meny som vi visar nedan.

Steg 3

I rullgardinsmenyn under "Välj typ" kan du välja den typ du vill konfigurera och para ihop med en färg, i vårt exempel väljer vi typen "Aktivitet"

Steg 4

Vi bockar i valet "färglägg denna typ" och ser nu i fönstret till höger alla tillgängliga aktiviteter, man kan sätta olika färger till olika aktiviteter i detta fallet men vi rekommenderar att du håller dig till en färg per typ till att börja med.

För att sätta en färg på samtliga aktiviteter så markerar du samtliga typer genom "markera alla"knappen eller klicka på dom en och en samtidigt som du håller in tagent ctrl. Efter det klickar du på färgkannan.

Steg 5

Här kan vi nu välja vilken färg vi vill ha och om vi sedan går ut ifrån gränssnittet så ser vi i vår kalender att de typer vi färglagt har fått det färger vi valt.