Nytt gränssnitt för färgsättning på typer i TE Core 🎨

Den nya förbättrade färgsättningen i TE Core gör det enklare att få en bättre översikt av vad som är bokat i din kalender.

Objekt och typer, exempelvis lokaler kan nu tilldelas en viss färg så att du ser vilka bokningar som hänger ihop eller vilka bokningar som innehåller samma typer eller objekt.

I denna artikeln går vi igenom hur du som användare kan ställa in färgerna så att dom passar dina önskemål och vi går också igenom hur du som administrator kan administrera inställningarna för färgläggning genom vårt nya gränssnitt.

Hur ställer jag in färgerna i TE Core?

Steg 1

Klicka på ikonen med kugghjul i din sidomeny.

Steg 2

Vid valet "Färglägg typ" klicka på rullgardinsmenyn, vi får då fram de förkonfigurerade typer som har färger kopplat till sig. Denna konfiguration görs av din administrator.

Steg 3

Här kan du nu klicka på den typ som du vill aktivera färgläggning på.

I vårt exempel aktiverar vi färgläggning på typen "Ämne", vi ser då i vårt kalenderfönster att samtliga boknignar/schemaposter med exempelvis ämne "Bild" då blir färglagda med färgen gul.

Administratorsgränssnitt för färgläggning

Som lokal administrator kan du logga in i ett nytt gränssnitt för att konfigurera vilka färger som skall kopplas ihop med vilken specifik typ.

Du gör såhär:

Steg 1

Klicka dig in på admin-ikonen i sidomenyn och sedan på administratorsknappen.

Notis: Du kan endast nå detta gränssnitt ifall du är lokal administrator i din organisation.

Steg 2

Vi når nu denna meny som vi visar nedan.

Steg 3

I rullgardinsmenyn under "Välj typ" kan du välja den typ du vill konfigurera och para ihop med en färg, i vårt exempel väljer vi typen "Aktivitet"

Steg 4

Vi bockar i valet "färglägg denna typ" och ser nu i fönstret till höger alla tillgängliga aktiviteter, man kan sätta olika förger till olika aktiviteter i detta fallet men vi rekommenderar att du håller dig till en färg per typ till att börja med.

För att sätta en färg på samtliga aktiviteter så markerar du samtliga typer genom "markera alla"knappen eller klicka på dom en och en samtidigt som du håller in tagent ctrl. Efter det klickar du på färgkannan.

Steg 5

Här kan vi nu välja vilken färg vi vill ha.