Massändring av objekt i bokningslistan

Kort info om våra kunskapsartiklar: Våra kunskapsartiklar vänder sig till dig som är kund hos oss på TimeEdit och använder våra produkter. Våra artiklar är levande vilket innebär att de uppdateras i samband med att systemet uppdateras.

Enkelt flöde för att ersätta objekt på många bokningar
Det har blivit mycket smidigare att ersätta objekt på många bokningar på en gång, även kallat massändring. Med vårt flöde kan du göra ändringarna direkt i din Bokningslista och behöver inte öppna upp Experimentläget.

Du gör såhär:

Steg 1
Tag fram din bokningslista genom att längst upp i vänstra hörnet klicka på ikonen med det tre vågräta strecken, välj sedan "Dela på bredden" och i det nya kalenderfönstret som nu är synligt så klicka på de tre vågräta strecken igen och välj "Bokningslista".

1A - Dela på bredden.

1B - Bokningslista

Steg 2
Välj de bokningar som du vill ändra objekten på genom att klicka på de raderna i bokningslistan samtidigt som du håller inne knappen ctrl-knappen på ditt tangenbord. (Använder du Mac? Håll nere command-tangenten istället för ctrl) Detta markerar flera bokningar samtidigt.

Notis- Vill du markera samtliga bokningar i listan håll inne ctrl+a (cmd+a ifall du använder mac)

Steg 3
Högerklicka nu på någon av de markerade raderna och välj "Ersätt objekt".

Steg 4
Vi möts nu av denna dialog där vi under "Ersätt" skall välja den typ som innehåller det objekt vi vill byta ut och sedan under "Med" väljer vi den typ och även det objekt vi vill byta ut det mot.

Steg 5
Som vi i bildexemplet nedan kan se så har vi nu under "Ersätt" valt "Ämne" och även ämnet "Bild".

Vi kan också se att fyra av de sju markerade bokningarna innehåller ämnet Bild.

Under "Med" kan vi nu se att vi också där valt "Ämne" och då även valt ämnet "Franska".

Det som händer nu när vi sedan klickar på "Ersätt objekt" är ämnet Bild kommer att bytas mot Franska på samtliga fyra bokningar.

Steg 6
Vi klickar på "Ersätt objekt" och följande varningsruta blir visas:

Vi klickar då på "Ersätt objekt" igen då vi är säkra på att vi vill utföra den här ändringen.

Ändringen genomförs och vi får följande bekräftelse:

Vi kan nu klicka på "Klar" och återgå till vårt arbete i TimeEdit.

Notis- Vi kan också se knappen "Starta ny ersättning" till vänster om knappen "KLAR". Denna knapp är tar dig tillbaks till ersättningsrutan i steg 5 där du då kan utföra fler ändringar på de objekt du tidigare valt.