TimeEdits Javaversion på Mac med hjälp av Adopt OpenJDK

Vi skall i den här guiden gå igenom steg för steg hur du som användare kan ladda ner vår Javaklient och använda den om du har en dator från Apple och dessutom använder dig av Adopt OpenJDK istället för Oracles Java.

För att kunna följa denna guide så behöver du ha Adopt OpenJDK installerat på datorn.

Steg 1

Ladda ner klienten vi har byggt för detta ändamål, detta gör du genom att klicka på denna länk:  https://java.timeedit.net/client/cloud_su/plain/TimeEdit.zip

Då kommer nedladdningen av en mapp med klienten att starta.

Steg 2

Navigera till "Hämtade filer" på din egen dator. Denna hittar du förslagsvis under "Finder".

Steg 3

Hitta mappen med nedladdad filer, mappen är såkallad "Zippad" och man kan då behöva "Unzippa" den för att komma in i mappen.

Steg 4

Vi går sedan in i mappen och högerklickar på TimeEdit.jar och väljer "Open"

Notis: Detta behöver du bara göra första gången du öppnar TimeEdit.jar

Steg 5

Första gången du väljer öppna på TimeEdit.jar och väljer öppna så kommer du mötas av detta meddelandet:

Här väljer vi då valet "Open" och TimeEdit kommer starta som vanligt.

Nästa gång du vill öppna TimeEdits nerladdade javaversion så dubbelklickar du rätt på TimeEdit.jar

Notis: Glöm inte att byta ut din nuvarande TimeEdit ikon på skrivbordet mot TimeEdit.jar så kan du med hjälp av dubbelklick starta programmet precis som vanligt, radera den gamla ikonen.