4 smarta exempel på hur du använder färger i TimeEdit

Oavsett om du är en van användare av TimeEdit eller om du precis har börjat så kan du dra nytta av färgsättning. Här är 4 exempel på hur du kan använda färger för att underlätta för sina studenter såväl som i ditt eget arbete.

1. Få obligatoriska lektioner att sticka ut i schema

2. Sätt färg på kurser

3. Visa studenterna vilka byggnader de ska vistas i

4. Se bokningar som saknar lärare under tiden du schemalägger

Läs vidare och se hur du använder färger för att få ut än mer från TimeEdit.

#1: Få obligatoriska lektioner att sticka ut i schemat

Om du schemalägger kurser med en blandning av obligatoriska och frivilliga moment vill du kunna markera dessa i schemat. Det gör du enkelt i TimeEdit genom att färgsätta på Undervisningstyp.

Steg 1

Obs! Det kan hända att Undervisningstyp inte finns på just dig. Hör med din Administratör om vad motsvarande heter i din uppsättning.

Tips! Här hittar du en övergripande beskrivning på hur du använder färger i TimeEdit. Kika här för att lära dig allt som finns att veta!

Steg 2

• Sätt färg på raden för obligatorisk närvaro. Det gör du genom att markera raden och klicka på färgsättningsikonen ovanför listan.

Obs! Kom ihåg att färgerna kommer att synas för alla användare i TimeEdit, såväl i TE Core som i TE Viewer.

Steg 3

Nu är det dags att ställa in färger på bokningarna.

• Öppna ditt schema i TE Viewer
  • Färgsätt genom att välja Anpassa, Färglägg bokningar och Undervisningsgrupp.

Resultatet är ett schema där studenterna tydligt ser obligatoriska moment i den färg du önskar.

#2: Sätt färg på kurser

Ett av de vanligaste fallen för färgsättning är per kurs. I detta exempel visar vi hur ett universitet har valt tre specifika färger för kurser som läses parallellt av studenterna på ett program.

Steg 1

Obs! Det kan hända att Kurs inte finns på just dig. Hör med din Administratör om vad motsvarande heter i din uppsättning.

Tips! Ska du färgsätta många kurser och vill att det görs snabbt? Då kan du använda vår automatiska färgsättning. Välj “Tilldelad färg, plus automatiskt tilldelade färger i TE Viewer för objekt som inte har en tilldelad färg”. TimeEdit kommer då att sätta färger för de kurser som saknar färg.

Steg 2

• Sätt färger på dina kurser. Sök fram dem givet all information du ser i tabellen.

Obs! Kom ihåg att färgerna kommer att synas för alla användare i TimeEdit, såväl i TE Core som i TE Viewer.

Tips! Saknar du information i tabellen? Klicka fram fler kolumner med hjälp plusikonen i övre högra hörn i tabellen.

Steg 3

• Öppna ditt schema i TE Viewer
  • Precis som i tidigare exempel så sätter du färgen på bokningar i schemat genom att välja Anpassa, Färglägg bokningar och i detta fall, Kurs.

#3: Visa studenterna vilka byggnader de ska vistas i

Ibland har man som student föreläsningar över hela campus. Speciellt i början kan det vara klurigt att håll koll på var man skall vara. Hjälp era studenter genom att tydligt visa vilka byggnader de ska vistas i.

Steg 1

Steg 2

• Du vill se kolumnen Byggnad i listan. Ställ in din lista genom att klicka plusikonen i övre högra hörn, välja dina kolumner och klicka på Klar.

Obs! Det kan hända att Byggnad inte finns på just dig. Hör med din Administratör om vad motsvarande heter i din uppsättning.

Steg 3

• Välj alla lokaler som hör till en byggnad och färgsätt dem.

Obs! Kom ihåg att färgerna kommer att synas för alla användare i TimeEdit, såväl i TE Core som i TE Viewer.

Tips! Du kan markera flera rader genom att hålla nere Shift eller ALT-tangenten samtidigt som du klickar på en rad.

#4 Se bokningar med abstrakta lärare under tiden du schemalägger

Under tiden du schemalägger vill du hålla koll på bokningar som saknar en fysisk lärare - för att veta vad som är kvar att schemalägga. I detta exempel visar vi hur du kan använda färgsättning för att markera bokningar med abstrakta lärare, ej fysiska.

Steg 1

Steg 2

• Filtrera fram abstrakta lärare. Det gör du genom att välja Abstrakt i listan under Egenskaper.

Steg 3

• Du bör nu endast se abstrakta lärare i listan. Markera alla lärare och färgsätt dem genom att klicka på färgsättningsikonen ovanför listan.

Obs! Kom ihåg att färgerna kommer att synas för alla användare i TimeEdit, såväl i TE Core som i TE Viewer.

Steg 4:

• Gå till TE Core och öppna upp ditt schema
  • Färglägg ditt schema efter Lärare. Det gör du genom att öppna sidopanelen, gå in på fliken Inställningar och i menyn "Färglägg typ" välj Lärare.

Din kalender visar nu bokningar med abstrakta lärare i din valda färg. Alla andra bokningar förblir grå. Du kan naturligtvis färgsätta de också genom att återupprepa stegen för Ej abstrakta lärare.

Du kan använda färger på precis samma sätt för att markera bokningar som helt saknar lärare, lokal eller andra objekt.