Ny standardfärg på bokningar: TimeEdit-grön

För ett tag sen blev det möjligt att färglägga bokningar i TimeEdit baserat på lokal, lärare, kurs; ja i princip på vad som helst. Nu tar vi ett litet men ack så viktigt steg för att knyta ihop helhetsupplevelsen kring färger - bokningarna får en uppfräschad standardfärg: TimeEdit-grön.

Vi tycker själva att den gröna färgen är himla snygg och vi hoppas att ni håller med. Men det är såklart inte bara därför vi byter.

Varför en ny färg?

I och med att vi numera kan färgsätta med 22 (!) färger, behövde vi se om vår standardfärg för bokningar. De valbara färgerna påminde väldigt mycket om den tidigare blå standardfärgen, så det var svårt att skilja en färgsatt kalender från en vanlig.

Screenshot_2019-06-10_at_21.28.18.png       Screenshot_2019-06-10_at_21.27.57.png

Gamla standardfärger jämfört med färgsatt. Eftersom den blå färgen återkommer i båda är det lätt att blanda ihop dem.

Varför just TimeEdit-grön?

Lösningen blev att använda vår standard-gröna. Eftersom den går igen i alla gränssnitt smälter den in. Eftersom den är så neutral sticker samtidigt alla andra 22 färger ut och syns tydligt!

På köpet får vi ett mer enhetligt användargränssnitt, förbättrad kontrast och ökad läsbarhet enligt WCAG 2.0.

Screenshot_2019-06-10_at_23.36.43.png .

Nya standardfärger

När kommer den nya färgen?

Den 25 juni 2019 dyker den nya färgen upp i TE Core och TE Viewer.