Hur skapar jag en bokning i TimEdits schemaläggning?

Kort info om våra kunskapsartiklar: Våra kunskapsartiklar vänder sig till dig som är kund hos oss på TimeEdit och använder våra produkter. Våra artiklar är levande vilket innebär att de uppdateras i samband med att systemet uppdateras.

Hur skapar jag en bokning i TimEdits schemaläggning?

När du schemalägger i TimeEdit så gör du det med bokningar, dessa skapar du och lägger upp i ditt kalenderfönster.

Vi börjar med att presentera vad en bokning innehåller

En bokning innehåller ett antal objekt av olika typer och den har en starttid och en sluttid. Den kan också innehålla olika fria texter.  De olika sort av bokningar som du kan skapa och vilka typer av objekt som kan användas är anpassade till just din organisation och stämmer sannolikt inte exakt med exemplen i denna artikel.

En bokning innehåller följande information:

• Datum
  • Veckor
  • Starttid
  • Sluttid
  • Objekt
  • Notering

Skapa en bokning
För att skapa en bokning väljer du de objekt du vill boka och drar sedan ut bokningen i kalendern. Gör så här:

Steg 1
Välj önskat bokningsläge i rutan ovanför valdalistan. De typer som är markerade med x1 efter måste du välja för att sedan kunna lägga ut bokningen i kalendern.

Steg 2
Markera en typ i valdalistan.
Nu visas de objekt som du har rätt att boka i objektlistan till vänster

Om inga objekt visas i objektlistan så kan du söka efter dem med hjälp av sökfältet ovanför listan. Kommer det inte upp något efterhand som du skriver så testa att bocka ur valet “Relaterade” nedanför rutan.

Steg 3
Välj ett objekt i objektlistan genom att klicka på det.
Objektet flyttas nu till valdalistan.
Gör sedan på samma sätt med följande typer i valda listan tills du har de objekt du önskar.
Dra sedan med muspekaren i kalendern där du vill skapa bokningen.
Klart!

Skapa flera bokningar med samma objekt
Det är enkelt att skapa ytterligare bokningar som innehåller samma objekt som du redan valt.
För att skapa fler likadana bokningarsom innehåller de redan valda objekten fortsätter du helt enkelt att dra med muspekaren i kalenderfönstret där du vill skapa bokningen.
Naturligtvis fungerar också ctrl-c och ctrl-v för att kopiera och klistra in bokningar i kalenderfönstret.

Notis: När du drar ut bokningar med muspekaren i kalendern är det alltid de objekt som just nu finns i valdalistan som schemaläggs.